pittige kip in sweet chilisaus en ananas marinade

pittige kip in sweet chilisaus en ananas marinade

pittige kip in sweet chilisaus en ananas marinade

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram Kippendijen grof gesneden
  • 100 milliliter sweet chilisaus
  • 50 milliliter sap van ananas uit blik
  • 4 eetlepels honing
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels maïzena

Instructies

  • Meng alle ingrediënten en laat de kip minimaal een paar uur marineren. Hoe langer hoe lekkerder. Rijg de kip aan de houten prikkers. Verwarm in een steelpannetje de overgebleven marinade. Meng 2 theelepels maïzena met een heel klein beetje koud water en voeg dit toe aan de marinade. Verwarm kort mee. Smeer de saus over de kipspiezen maar houd een klein beetje apart. Grill de kip goudbruin en gaar op de bbq. (de kip moet een kerntemperatuur hebben van 70 graden) Als de kip klaar is smeer dan in met de overgebleven saus en grill nog even kort mee. Hierdoor krijg je een lekkere sticky kip.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer