pittige hele kip uit de oven

pittige hele kip uit de oven

pittige hele kip uit de oven

4.28 van 11 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 hele kip

Ingrediënten

  • 1 hele kip 1500-2000 gram
  • 2 rode pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 1,5 theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • flinke snuf gemalen zwarte peper
  • flinke snuf zeezout
  • 3 eetlepels zonnbebloemolie
  • 7 takjes verse tijm alleen de blaadjes
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels grove mosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een keukenmachine de rode pepers, knoflook, korianderzaad, uienpoeder, paprikapoeder, zout, peper, zonnebloemolie, tijm, mosterd, bruine suiker en honing tot een smeuïge substantie (boemboe)
  • Smeer de boemboe over de kip en vergeet vooral niet om ook onder het vel de kip in te smeren met de boemboe. Zet de kip op een rooster met daaronder een bakplaat. (dit voor eventueel vocht) Bak de kip 50-60 minuten op 170 graden. Zet de oven dan nog even op grill stand voor een knapperig korstje. De kip moet een kerntemperatuur hebben van 75 graden. Laat de kip het liefst eventjes 10 minuten onder aluminiumfolie rusten alvorens je hem gaat aansnijden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer