pittige hele kip uit de oven

pittige hele kip uit de oven
Recept Afdrukken
pittige hele kip uit de oven
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 60-70 minuten
Porties
hele kip
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 60-70 minuten
Porties
hele kip
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een keukenmachine de rode pepers, knoflook, korianderzaad, uienpoeder, paprikapoeder, zout, peper, zonnebloemolie, tijm, mosterd, bruine suiker en honing tot een smeuïge substantie (boemboe)
  2. Smeer de boemboe over de kip en vergeet vooral niet om ook onder het vel de kip in te smeren met de boemboe. Zet de kip op een rooster met daaronder een bakplaat. (dit voor eventueel vocht) Bak de kip 50-60 minuten op 170 graden. Zet de oven dan nog even op grill stand voor een knapperig korstje. De kip moet een kerntemperatuur hebben van 75 graden. Laat de kip het liefst eventjes 10 minuten onder aluminiumfolie rusten alvorens je hem gaat aansnijden.
Deel dit Recept