pasta met tonijn en spinazie

pasta met tonijn en spinazie
pasta met tonijn en spinazie

pasta met tonijn en spinazie

3.82 van 37 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: avondeten, gezin, makkelijke maaltijd, pasta, pasta recepten, spinazie, tonijn
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze ik gebruikte Pipe Rigate
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 bakje (250 gram) cherry tomaten gehalveerd
  • 1 bekertje (250ml) slagroom
  • 2 blikjes tonijn uitgelekt
  • olie
  • snufje peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • 300 gram verse spinazie

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en bewaar eventueel een beetje kookvocht voor de saus.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit hierin de uien met de rode peper, knoflook, cherry tomaten, tonijn en een snuf peper en zout voor ongeveer 3 minuten. Voeg de paprikapoeder, gedroogde Italiaanse kruiden en de kerriepoeder toe. Verkruimel het bouillonblokje erbij en bak alles even kort mee. Voeg de spinazie toe in etappes en laat de spinazie slinken.
  • Voeg het bekertje slagroom toe en laat dit een paar minuten zachtjes koken tot de saus iets indikt. Schep de gekookte pasta door de saus en voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe.
  • Breng de pasta op smaak met flink wat versgemalen zwarte peper en eventueel een beetje pul biber (chilivlokken)
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer