Naanbrood

Naanbrood

Naanbrood

4 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Snack, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 7 broodjes

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 zakjes gedroogde gist
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels Grieks yoghurt
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetelepel olijfolie
  • 150 milliliter melk
  • 1 ei
  • zeezout
  • 1,5 theelepel korianderzaad
  • 1,5 theelepel komijnzaad
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 2 eetlepels roomboter
  • handje verse petereselie fijngehakt
  • handje verse koriander (gebruik alleen de blaadjes) fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de melk tot deze lauwwarm is. Voeg 2 theelepels suiker en het zakjes gist toe. Laat dit eventjes staan.
  • Vijzel de korianderzaad, komijnzaad en uienpoeder met een snuf peper en zout. Meng dit mengsel met 500 gram bloem en het zakje bakpoeder.
  • Meng 3 eetlepels Griekse yoghurt met 1 ei en 1 el olijfolie. Voeg het melk met gist hieraan toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot je een mooi soepel, iets plakkerig, deeg hebt. Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met huishoudfolie of een warme theedoek. Laat dit minimaal 1,5 uur rijzen.
  • Verwarm de oven op 200 graden. Vorm 7 bollen van het deeg en kneed op een met bloem bestrooide werkplek uit tot naanbrood. Verwarm 2 eetlepels roomboter en meng dit met de verse kruiden en een snuf zeezout. Smeer de broodjes ermee in en bak de broodjes voor ongeveer 10 minuten. Zeg op het laatst nog even de grillstand aan voor een mooie goudbruine kleur. Smeer voor als de broodjes uit de oven komen nog een keertje in met het botermengsel en serveer het liefst meteen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer