Mexicaanse vegetarische pizza

Mexicaanse vegetarische pizza
Recept Afdrukken
Mexicaanse vegetarische pizza
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
pizza's
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
pizza's
Ingrediënten
Instructies
  1. Begin met het maken van het recept voor de Big American pizzabodem zodat het deeg kan rijzen
  2. Ga in de tussentijd verder met het maken van de tomatensaus: Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de uien met de knoflook aan. Voeg 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala, 2 tl paprikapoeder, 2 tl gedroogd korianderblad en de sambal toe. Bak het geheel voor 1 minuut. Voeg dan het blikje tomatenblokjes toe, 1 eetlepel bruine suiker en wat peper/zout. Laat de kruidige tomatensaus 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  3. Verhit in een andere koekenpan een scheutje zonnebloemolie en verwarm 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala en 1 tl paprikapoeder. Bak hierin de vegetarische kipstukjes voor 2 minuten.
  4. Rol van het deeg 2 pizza's op een met bloem bestrooid werkblad. Smeer de bodem in met de kruidige tomatensaus. Verdeel hier overheen de Mexicaanse vegetarische kipstukjes, mais, kidneybonen, stukjes avocado, stukjes sweet chili tortilla chips, de reepjes paprika, cherry tomaten en de geraspte kaas. Bak de Mexicaanse pizza in een voorverwarmde oven op 250 graden voor ongeveer 10 minuten. Dit kan per oven variëren.
  5. Maak ondertussen de saus voor bij de Mexicaanse pizza: Meng 4 eetlepels Griekse yoghurt met 1 eetlepel citroensap, snuf zwarte peper, snuf zeezout, 1/2 tl knoflookpoeder, handje vers gehakte koriander en een snufje chilivlokken.
Deel dit Recept
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

69 − 60 =