Mexicaanse vegetarische pizza

Mexicaanse vegetarische pizza

Mexicaanse vegetarische pizza

5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaanse, Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels kerrie masala
  • 2 tl korianderblad gedroogd
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje gemalen zeezout
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 stuks avocado in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 blikje mais klein
  • 1 blikje kidneybonen uitgelekt
  • 175 gram vegetarische kipstukjes
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout
  • 1 handje gehakte verse koriander
  • snufje chilivlokken
  • zonnebloemolie
  • 1 zak sweet chili tortilla chips
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 125 gram cherry tomaten gehalveerd

Instructies

  • Begin met het maken van het recept voor de Big American pizzabodem zodat het deeg kan rijzen
  • Ga in de tussentijd verder met het maken van de tomatensaus: Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de uien met de knoflook aan. Voeg 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala, 2 tl paprikapoeder, 2 tl gedroogd korianderblad en de sambal toe. Bak het geheel voor 1 minuut. Voeg dan het blikje tomatenblokjes toe, 1 eetlepel bruine suiker en wat peper/zout. Laat de kruidige tomatensaus 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Verhit in een andere koekenpan een scheutje zonnebloemolie en verwarm 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala en 1 tl paprikapoeder. Bak hierin de vegetarische kipstukjes voor 2 minuten.
  • Rol van het deeg 2 pizza's op een met bloem bestrooid werkblad. Smeer de bodem in met de kruidige tomatensaus. Verdeel hier overheen de Mexicaanse vegetarische kipstukjes, mais, kidneybonen, stukjes avocado, stukjes sweet chili tortilla chips, de reepjes paprika, cherry tomaten en de geraspte kaas. Bak de Mexicaanse pizza in een voorverwarmde oven op 250 graden voor ongeveer 10 minuten. Dit kan per oven variëren.
  • Maak ondertussen de saus voor bij de Mexicaanse pizza: Meng 4 eetlepels Griekse yoghurt met 1 eetlepel citroensap, snuf zwarte peper, snuf zeezout, 1/2 tl knoflookpoeder, handje vers gehakte koriander en een snufje chilivlokken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer