kwarkbroodjes met kaneel

kwarkbroodjes met kaneel

kwarkbroodjes met kaneel

Geniet van heerlijke zoete kwarkbroodjes met kaneel
4.60 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch, Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Nederlands
Trefwoord: kaneel, kwarkbroodjes, kwarkbroodjes met kaneel, zoete kwarkbroodjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 325 gram Griekse yoghurt
  • 1 ei + 1 ei extra voor het bestrijken van de broodjes
  • 75 milliliter zonnebloemolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel kaneelsuiker
  • 1 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een mengkom de Griekse yoghurt met olie en het ei. 
  • Voeg de bloem, zout, suiker, vanillesuiker, kaneel en bakpoeder toe en roer goed door elkaar. Kneed vervolgens met je handen tot een deegbal. (Het deeg blijft iets plakkerig)
  • Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en vorm hier 8 broodjes van. (dikte ongeveer 3 centimeter)
  • Leg de broodjes op de bakplaat en bestrijk met geklutst ei. Bestrooi vervolgens met kaneelsuiker.
  • Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat op een rooster de kwarkbroodjes iets afkoelen. Het lekkerst zijn de broodjes als ze nog een beetje warm zijn. 
  • TIP: eet je de broodjes de volgende dag verwarm ze dan eventjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. 
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer