kip kerrie met tomaat, paprika en ei

kip kerrie met tomaat, paprika en ei
Recept Afdrukken
kip kerrie met tomaat, paprika en ei
recept kip kerrie met tomaat, paprika, ei en Naan
Stemmen: 6
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Keuken Aziatische
Prep Tijd 10-15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Keuken Aziatische
Prep Tijd 10-15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
recept kip kerrie met tomaat, paprika, ei en Naan
Stemmen: 6
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verhit een scheutje olie en een klont roomboter in een stoof of grote hapjespan. Bak in 2 etappes de kip rondom goudbruin aan. Haal de kip uit de pan. Fruit in het overgebleven braadvet de uien met knoflook en reepjes paprika. Voeg de sambal, kerriepoeder, garam masala, gedroogde peterselie, paprikapoeder, peper, zout en komijnpoeder toe en bak dit kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe, de kip en een 1/2 eetlepel suiker. Laat de kip 25-30 minuten zonder deksel op de pan zachtjes koken. Blijf tussentijds wel roeren. Breng op smaak met citroensap en eventueel wat extra zout. Bestrooi met de fijngesneden bosui.
  2. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. TIP: wij vinden het lekker om hardgekookte eieren door de saus te mengen. 5 minuten voordat de saus klaar is, halveer ik de hardgekookte eieren en laat ik ze nog even mee pruttelen. De eieren kan je dus prima van te voren al koken.
Deel dit Recept