kip in pittige tomatensaus ovenschotel

kip in pittige tomatensaus ovenschotel
Recept Afdrukken
kip in pittige tomatensaus ovenschotel
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Kruid de kipfilets met peper, zout en een snufje chilivlokken. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een hapjespan. Bak de kipfilet kort aan beide kanten goudbruin en haal ze uit de pan.
  2. Fruit in het overgebleven braadvet de uien, knoflook en rode peper met de sambal badjak. Voeg de tomaten, Italiaanse groenten, suiker, Italiaanse gedroogde kruiden, peper, zout, paprikapoeder, wijn, tomatenpuree en ketchup toe. Roer alles goed door en laat 7 minuten zonder deksel op de pan zachtjes koken.
  3. Giet de tomatensaus in de ovenschaal. Leg de kipfilets erbij. Scheur de mozzarella eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas. Breng eventueel op smaak met een beetje vers gemalen zwarte peper en gedroogde Italiaanse kruiden. Bak de ovenschotel voor 20 minuten in de oven. Zet daarna eventueel nog even de hetelucht functie aan of grill, zodat de kaas een goudbruin korstje krijgt.
  4. Serveer deze ovenschotel met een salade, ciabatta of pasta.
Deel dit Recept