karamelsaus

karamelsaus
Recept Afdrukken
karamelsaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 2 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
klein weckpotje
Ingrediënten
Prep Tijd 2 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
klein weckpotje
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Doe de suiker met het water in een kookpan met een hoge rand en zet de pan op middelhoog vuur
  2. Breng het mengsel langzaam aan de kook tot de suiker een mooie goudkleur begint te krijgen. Blijf tot die tijd van de pan af!
  3. Als de suiker een mooie goudkleur heeft, dan ga je met een garde roeren
  4. Voeg de slagroom toe. Schrik niet dit gaat flink borrelen en het komt omhoog...blijf echter roeren
  5. Roer nog even 1-2 minuten door tot de karamelsaus dikker begint te worden
  6. Haal de pan van het vuur en laat de saus 5 minuten iets afkoelen
  7. Voeg dan de blokjes roomboter toe met een snufje zout en roer dit door de karamelsaus
  8. Schenk je karamelsaus in een klein potje en zet je pan meteen onder met heet water en een druppeltje afwasmiddel
Deel dit Recept
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

87 + = 95