Indische pulled beef

Indische pulled beef
Recept Afdrukken
Indische pulled beef
Stemmen: 3
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Keuken Indische
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 4 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Keuken Indische
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 4 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 3
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng in een schaaltje 2 el ketjap manis, 2 el sweet chilisaus, 1 tl rijstazijn, 1 tl five spice, 2 el bruine suiker, 1/2 el sambal oelek en een 1/2 el sambal badjak. Kruid het stoofvlees met een flinke snuf peper en een klein beetje zout. Haal het vlees dan door het bloem.
  2. Verhit 2 el roomboter en een flinke scheut olie in een stoofpan. Bak het vlees in porties (ik had stukken van ongeveer 10 cm lang) kort goudbruin aan beide kanten. Haal het vlees uit de pan en bak in het braadvet de uien, knoflook en gember. Voeg de marinade toe samen met de kokosmelk en roer dit even door. Leg het vlees terug in de pan. Leg de deksel op de pan en laat het vlees 3,5 uur pruttelen. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 30 minuten zonder de deksel zachtjes pruttelen zodat het meeste vocht kan verdampen. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en meng het in de pan met de saus. Klaar is je Indische pulled beef. (let er tussentijds wel op dat je vlees niet droogkookt, voeg anders extra kokosmelk of water toe).
Deel dit Recept