Indiase pompoensoep

Indiase pompoensoep
Recept Afdrukken
Indiase pompoensoep
Maaltijd avondeten, Lunch, Soep
Keuken Indiase
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 35-40 minuten
Porties
grote soeppan
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Lunch, Soep
Keuken Indiase
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 35-40 minuten
Porties
grote soeppan
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit 1 el roomboter en een scheutje olie in een soep of braadpan. Voeg 2,5 tl kerrie masala, 1,5 tl kurkuma, 1,5 tl chilipoeder en1,5 tl komijnpoeder toe en bak dit even kort aan. Voeg de uien, gember en knoflook toe en bak voor 1 à 2 minuten mee.
  2. Voeg de paprika, tomaat en pompoen toe en bak tevens weer kort mee. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen en voeg net zoveel heet water toe tot alles net onder staat. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes koken.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en/of zout. Bestrooi de soep vlak voor serveren met de fijngehakte koriander.
Deel dit Recept