Indiase curry met kip, aardappel en groenten

Indiase curry met kip, aardappel en groenten
Recept Afdrukken
Indiase curry met kip, aardappel en groenten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Keuken Indiase
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30-40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Keuken Indiase
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30-40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit een scheutje olie en roomboter in een stoofpan en bak de kip rondom goudbruin aan. Haal de kip uit de pan en bak in het braadvet de uien, knoflook, rode peper, gember, tomaat, champignons en paprika voor 2 minuten. Voeg de garam masala, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, uienpoeder en een snufje chilipoeder toe. Bak dit kort mee. Voeg de kip, kokosmelk, bouillonblokje en aardappelen toe. Roer dit goed door. Leg de deksel op de pan en laat voor 15 minuten op middelhoog vuur koken. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 15-20 minuten zachtjes koken (de aardappelen moeten gaar zijn) Voeg de diepvrieserwtjes toe en kook deze 1-2 minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Ik gebruikte een hele limoen maar doe dit echt naar eigen smaak. Serveer eventueel met Naan en een frisse yoghurtdip.
Deel dit Recept