hutspot met gekarameliseerde ui

hutspot met gekarameliseerde ui

hutspot met gekarameliseerde ui

4.17 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1200 gram aardappelen iets kruimig
  • 1 zak (1kilo) kant en klare hutspot
  • 200 gram chorizo worst in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel roomboter
  • olie
  • 1 grote eetlepel honing
  • 1,5 theelepel sambal badjak
  • peper en zout
  • snufje nootmskaat
  • 100 gram belegen kaas in blokjes gesneden
  • scheutje melk

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd deze in kleinere blokjes. Doe bij de aardappelen alleen de wortelen uit de zak hutspot. (het is heus niet erg als er wat ui bij zit). Kook de aardappelen gaar.
  • Verhit een scheutje olie en 1 el roomboter in een hapjespan. Bak de uien op hoog vuur met een snuf peper en zout voor 1 minuut. Doe 1,5 tl sambal en 1 el honing erbij en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur nu laag en laat de uien 10-15 minuten karameliseren. Vergeet niet tussentijds te blijven omscheppen. Bak de chorizo blokjes in een koekenpan goudbruin en knapperig.
  • Giet de aardappelen en wortelen af. Stamp deze met een scheutje melk, snufje nootmuskaat en eventueel een klontje roomboter tot een puree. Schep de gekarameliseerde ui, de uitgebakken chorizo en de kaasblokjes erbij. Spatel dit voorzichtig om. Breng eventueel nog op smaak met extra peper en zout.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer