Groentelasagne met spinazie en aubergine

Groentelasagne met spinazie en aubergine
Recept Afdrukken
Groentelasagne met spinazie, aubergine en een romige biersaus
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook 650 milliliter water in een waterkoker en giet dit in een maatbeker. Voeg het groentebouillonblokje toe en laat dit eventjes staan.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in ronde plakjes en bestrooi de plakjes met olijfolie, zwarte peper, zeezout en chilivlokken. Verdeel de plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de plakjes aubergine voor 10 minuten in de oven.
  3. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook, chilipoeder, paprikapoeder, kerriepoeder en rozemarijn. Voeg 3 eetlepels bloem toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg dan al roerend met een garde beetje bij beetje de bouillon toe, tot je een smeuïge roux hebt. Laat het geheel 1 minuutje zachtjes pruttelen.
  4. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe. Voeg dan het bekertje crème fraîche toe samen met 75 milliliter bier en roer dit goed door elkaar. Voeg 30 gram geraspte kaas toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  5. Vet een ovenschaal in met olijfolie en schenk een dun laagje saus in de schaal. Bedek de saus met lasagnebladen, leg daarop wat plakjes aubergine en dan een klein beetje geraspte kaas. Herhaal deze stappen tot de saus op is. Let er wel op dat je afsluit met een laagje saus.
  6. Bestrooi tenslotte de groentelasagne met de overgebleven geraspte kaas en breng extra op smaak met gemalen zwarte peper en eventueel een snufje paprikapoeder. Bak de lasagne in de op 200 graden voorverwarmde oven. Zet eventueel op het einde de oven op grill stand voor een knapperig kaaskorstje.
Deel dit Recept
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

72 + = 79