Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel

3.72 van 39 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 ovenschotel

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bruine suiker optioneel
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 1 rode peper
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • handje verse basilicum
  • handje verse bieslook
  • paar takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 500 milliliter tomaten passata
  • 1 bol mozzarella
  • geraspte (Parmezaanse) kaas
  • flinke scheut rode wijn
  • 200 gram tomaatjes

Instructies

  • Snijd de peper, uien en knoflook fijn. Snijd de paprika en champignons in blokjes. Snijd een handje bieslook, basilicum en een paar takjes rozemarijn ook fijn en halveer de tomaatjes.
  • Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan met deksel. Fruit de uien, knoflook en rode peper met een klein beetje zout en peper. Voeg eventueel 1 eetlepel bruine suiker toe. (deze stap mag je overslaan als je geen suiker wilt gebruiken) Voeg vervolgens 1 eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels kerriepoeder toe en bak kort mee.
  • Voeg dan de blokjes paprika en champignons toe en bak voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg dan de verse kruiden, tomaten passata, een flinke scheut rode wijn en een 1/2 eetlepel sambal badjak toe. Roer dit alles goed door, breng op smaak met wat peper en zout en voeg de gehalveerde tomaatjes toe. Giet er nog een flinke scheut olijfolie bij, doe de deksel op de pan en laat de saus 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de gnocchi met wat olijfolie tegen het plakken. Voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus en roer het geheel even goed om. Vet een ovenschaal in en giet de pasta in de ovenschaal. Beleg met gescheurde mozzarella en bestrooi met flink wat (Parmezaanse) kaas. Bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten. Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een knapperig kaaskorstje.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer