gehaktballen in mosterd jus met andijviestamppot

gehaktballen in mosterd jus met andijviestamppot
Recept Afdrukken
gehaktballen in mosterd jus met andijviestamppot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
gehaktballen
Ingrediënten
mosterd jus
Maaltijd avondeten
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
gehaktballen
Ingrediënten
mosterd jus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng het gehakt met de sambal, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper, zout, mosterd, kerriepoeder, ei en paneermeel. Kneed goed door en vorm er 4 gehaktballen van.
  2. Verhit een klont roomboter in een stoofpan en een klein scheutje olie. Bak de gehaktballen rondom goudbruin aan en haal ze dan voorzichtig uit de pan. Bak in het braadvet de uien met de knoflook, mosterd, gedroogde peterselie, zwarte peper en een snufje chilivlokken (of pul biber) tot de uien glazig zijn. (ongeveer 1,5 minuut) Voeg 1 flinke eetlepel bloem toe en bak dit kort mee. Schenk vervolgens het water in de pan, verkruimel het bouillonblokje erbij en roer goed door. Leg de gehaktballen terug in de pan en laat minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten. Wil je een dikkere jus, haal dan na 20 minuten de deksel helemaal van de pan.
  3. Maak ondertussen de andijviestamppot of andere stamppot klaar.
Deel dit Recept