gefrituurde mozzarella met spek omwikkeld

gefrituurde mozzarella met spek omwikkeld

deze gefrituurde mozzarella met spek omwikkeld is echt een ideale snack voor in het weekend maar is ook zeker geen straf om straks met de feestdagen op tafel te zetten. De spek geeft een lekkere zoute smaak aan de zachtheid van de mozzarella. Ik heb deze snacks ook bij ons in de B4men Barbershop uitgedeeld en het viel bij de mannen erg goed in de smaak. Niet alleen bij de mannen viel het goed in de smaak. Volgens Beaudine was het megaaaaaaa lekker!!!!

recept gefrituurde mozzarella

gefrituurde mozzarella met spek omwikkeld

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack, Voorgerecht
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 8 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram gerookte ontbijtspek plakjes
  • 1 ei geklutst met 1 el water
  • 4 eetlepels panko
  • 2 eetlepels paneermeel
  • snufje zwarte peper
  • 1,5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 0,5 theelepel chillipoeder
  • 3 eetlepels bloem
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Snijd de mozzarella in dikke plakken en snijd de plakken in repen. Dep de repen mozzarella goed droog. Meng de panko met de paneermeel, gedroogde Italiaanse kruiden, snuf zwarte peper en chilipoeder.
  • Wikkel de repen mozzarella in de ontbijtspek. Je kan het spek eventueel halveren. Haal ze daarna eerst door het bloem, dan door het geklutste ei en vervolgens door het panko mengsel. Laat eventjes 15 minuten opstijven in de koelkast.
  • Verhit in een pan een flinke hoeveelheid olie tot 170 graden. Ik gebruikte een redelijke kleine kookpan en heb daar 1 liter olie in gedaan. Bak/frituur de mozzarella snacks tot deze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

tip: je kan ze eventueel ook bakken in een koekenpan. Zorg er dan voor dat er een laag olie van ongeveer 1 cm in de pan zit. De mozzarella snacks moeten dan wel iets langer gebakken geworden. 

Hier loopt het water toch meteen van in je mond! Deze met spek omwikkelde mozzarella hapjes zijn echt te lekker.
Ik serveerde er een super simpele crème fraîche dip bij. Meng een bekertje crème fraîche met een snufje peper, zout en knoflookpoeder. Besprenkel met olijfolie extra vierge en voor de pit met sriracha.

De volgende snacks vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-kerrie-salade-maken-pittig-en-bomvol-smaak/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/gezonde-tonijnsalade-recept-griekse-yoghurt/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/zelf-kruidenboter-maken-lekkerder-gaat-worden/” target=”_blank”]