couscous salade

couscous salade
Recept Afdrukken
couscous salade
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Arabische
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Arabische
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook 500 milliliter in een waterkoker en schenk dit in een maatbeker. Voeg het bouillonblokje toe en laat dit eventjes staan.
  2. Verhit een flinke scheut olie in een wok of hapjespan en fruit de uien. Voeg de blokjes aubergine, knoflook, tijm, gemberpoeder, kerriepoeder, komijnpoeder en wat peper en zout toe. Bak dit voor 8 minuten op laag vuur en schep regelmatig om. Voeg dan de knoflook en tomatenpuree toe en bak nog eventjes 2 minuten mee.
  3. Verhit ondertussen in een andere wok of hapjespan ook een flinke scheut olie. Bak de stukjes tomaat, harissa, balsamicoazijn en couscous voor ongeveer 1,5 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Als het geheel kookt, haal dan de pan van het vuur en laat met een deksel op de pan de couscous 10 minuten wellen.
  4. Meng de couscous met de aubergine en breng eventueel verder op smaak met wat peper/zout of voor wat extra pit met harissa.
  5. Meng in een grote schaal de veldsla met een scheutje olijfolie extra vierge, peper, zout en chilivlokken. Schep over de sla de couscous en verkruimel de fetakaas eroverheen. Garneer met de partjes citroen en knijp deze tijdens het eten over de couscous uit.
Deel dit Recept
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

97 − = 95