Bananenbrood met noten en chocolade

Bananenbrood met noten en chocolade

Vorige week heb ik het recept met jullie gedeeld van een bananenbrood met kaneel. Ik had beloofd om ook een gezondere bananenbrood met jullie te delen maar vandaag eerst deze mega lekkere maar ook weer ontzettend ongezonde bananenbrood met chocolade en gemengde noten. Ik persoonlijk houd van de smaak van banaan en gebruik in dit recept 2 geprakte bananen. Mocht je nu niet zo van de smaak van banaan houden maar wel van de smeuïgheid van een bananenbrood gebruik dan 1 banaan en voeg 50 gram minder bloem toe. 

Recept bananenbrood met noten en chocolade

bananenbrood met noten en chocolade

5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 bananenbrood

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 4 eieren
  • 50 gram cacaopoeder
  • 100 gram gemengde noten ongebrand en ongezout
  • 2 bananen geprakt
  • snufje zout
  • 100 gram pure chocolade grof gesneden
  • 1 theelepel vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
  • Klop de roomboter met de suiker luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg 1 tl vanille extract toe en een snufje zout en roer dit goed door het mengsel. Meng de bloem met het cacaopoeder en voeg ook dit beetje bij beetje toe. Als alles goed gemengd is voeg je de geprakte banaan toe. Ook dit roer je door het beslag. Als laatste voeg je de pure chocolade en gemengden noten toe.
  • Doe het beslag in het cakeblik en bak in 60-70 minuten gaar.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

WELKE BANANEN GEBRUIK JE VOOR BANANENBROOD

Voor de meest smeuïge bananenbrood gebruik je heel rijpe bananen. Normaal gesproken zou je ze weggooien omdat ze er niet smakelijk meer uitzien maar hiervoor zijn ze perfect. Doordat de bananen zo rijp zijn is het vruchtvlees super zacht en heerlijk zoet. Heb je thuis bananen in je fruitschaal liggen maar zijn ze nog niet rijp…….geen probleem. Verwarm de oven voor op 150 graden en laat de bananen 25 minuten kunstmatig rijpen.

Eén van mijn favoriete tussendoortjes om zelf te maken is toch wel bananenbrood. Je kan er ook zoveel mee variëren. Stiekem is deze mijn favoriet….wie houdt er nu niet van chocolade?
Heerlijk smeuïg en bomvol smaak. Chocolade bananenbrood met noten.

Deze recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/zoete-kwarkbroodjes-kaneel/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/appelkoeken-heerlijk-koffie-thee/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/citroentaart-frisse-mascarpone-en-bramen/” target=”_blank”]