bananen cupcakes met Nutella
Porties Prep Tijd
12stuks 10minuten
Kook Tijd
15-20minuten
Porties Prep Tijd
12stuks 10minuten
Kook Tijd
15-20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cupcake papiertjes in een cupcake bakblik. Prak de banaan fijn.
  2. Meng de bloem met een 1/2 zakje bakpoeder en een snufje zout. Klop in een andere kom de eieren schuimig met de suiker. (dit duurt wel eventjes, het mengsel moet echt lobbig worden en het wordt dan ook witter van kleur) Voeg de olie al mixend toe, daarna de melk en daarna de bloem. Spatel de geprakte banaan door het cupcake beslag.
  3. Schep het beslag in de cupcake vormpjes. Leg in het midden van de cupcakes een beetje Nutella. Ik gebruik hiervoor altijd twee tweelepeltjes. Eentje om de chocopasta op te doen en eentje om de chocopasta eraf te halen. Bak de cupcakes in 15-20 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen alvorens je ze uit de vorm haalt.
  4. TIP: leg een bolletje roomijs op de bananen cupcakes met een beetje extra chocopasta en een plakje banaan.