Aziatische zalm met spinazie en rijst

Aziatische zalm met spinazie en rijst

Aziatische zalm met spinazie en rijst

4.60 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 of 4 zalm filets gemarineerd of marineer zelf met chilisaus
  • 300 gram rijst naar keuze
  • 400 gram verse spinazie
  • 3 teentjes knoflook
  • zwarte sesamzaadjes gewoon in de supermarkt verkrijgbaar
  • chilisaus
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalmfilets in een ovenschaal(tje). Heb je geen gemarineerde zalm, smeer de zalm dan in met chilisaus. Bestrooi de zalm met een beetje zwarte sesamzaadjes en bak in 15 minuten gaar.
  • Kook ondertussen de rijst zoals vermeld op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of grote hapjespan en fruit de knoflook licht goudbruin. Voeg de spinazie toe en verwarm dit tot de spinazie geslonken is.
  • Leg rijst in een schaal/kom, daarop de spinazie en daarop de zalm (verwijder wel de vel van de zalm) bestrooi met extra zwarte sesamzaadjes en eventueel extra chilisaus.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer