appelflappen met Licor 43 en amandelspijs

appelflappen met Licor 43 en amandelspijs

Deze appelflappen met Licor 43 en amandelspijs mogen echt niet ontbreken op Oudejaarsavond. Ik lust zelf niet zo graag oliebollen en zelf oliebollen maken vind ook ik nog steeds niet leuk, daarom maak ik des te meer appelflappen. Ik heb gisteren ook appelflappen gemaakt met rum en rozijnen (op aanvraag van Jan Willem) en appelflappen met salted caramel. Een appelflap hoeft dus zeker niet saai te zijn. Ik had nog veel meer willen vertellen maar ik heb echt gigantische hoofdpijn, dus ik laat het dit keer hierbij. Wel wens ik je natuurlijk een heel mooi, gezond, liefdevol en vooral lekker 2019 🙂 Happy New Year!!!!

recept appelflappen met Licor 43

appelflappen met Licor 43 en amandelspijs

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid
  • 2 goudreinet appels geschild en in blokjes gesneden
  • scheutje citroensap
  • 150 gram amandelspijs
  • 1 ei geklutst
  • rietsuiker
  • 30 milliliter Licor 43
  • 2 flinke theelepels maïzena
  • 1 eetlepel suiker

Instructies

  • Meng de blokjes appel met 30 ml Licor 43, 2 tl maïzena, scheutje citroensap en 1 el suiker. Laat dit 30 minuten intrekken. Kneed ondertussen het amandelspijs met de helft van het geklutste ei. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg het plakje bladerdeeg diagonaal voor je. Leg op de helft een klein beetje amandelspijs over de lengte en hierop wat blokjes appel. Vouw het bladerdeeg als een driehoek dicht. Druk met een vork de randen dicht. Smeer de appelflap in met eigeel en bestrooi met rietsuiker. Bak de appelflappen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Tip: Ook erg lekker is om wat gehakte pecannoten toe te voegen. Het recept is goed voor 8 stuks appelflappen. Mocht je nog spijs overhouden, dan is het ook erg lekker om een plaattaart met appel, peer, Licor 43 en amandelspijs te maken.

appelflappen met Licor 43 en amandelspijs

recept appelflappen met Licor 43 en amandelspijs maken
Oké, niet de meest mooi foto maar zo zie je wel hoe ik de appelflappen gemaakt heb. Smeer een klein beetje spijs in het midden van het bladerdeeg en leg daarop wat appelstukjes. Vouw het bladerdeeg dicht in een driehoek en druk de zijkanten met een vork dicht.
recept appelflappen met Licor 43 en amandelspijs maken
Deze appelflappen met Licor 43 en amandelspijs horen wat mij betreft echt bij Oudejaarsavond. Ik vind het altijd leuk om verschillende soorten te maken, zo is er voor ieder wat wils. Serveer de appelflappen op gebaksborden voor een feestelijke touch.
recept appelflappen met Licor 43 en amandelspijs maken
Uiteraard moeten ze van te voren wel even geproefd worden 😉 Ze zijn gelukkig meer dan goedgekeurd….Jan Willem at er namelijk meteen 2 op. En dat zegt heel wat, want hij lust normaal gesproken geen amandelspijs.

probeer ook eens onderstaande recepten

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/hartige-taart-met-broccoli-gehakt-spek-en-kaas/” target_blank]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/hamburgerbroodjes-zelf-maken/” target=_blank]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/krokante-kipburger-pittige-sriracha-mayonaise/” target=_blank]