Thaise biefstuk met roerbakgroenten en rijst

Thaise biefstuk met roerbakgroenten en rijst

Ben jij ook zo gek op de Aziatische keuken? Maak dan deze Thaise biefstuk met roerbakgroenten in een kruidige en iets pittige sojasaus klaar. Dat ik klaar was met het maken van de saus voor deze Thaise biefstuk met roerbakgroenten, maakte ik echt een vreugdedansje in de keuken. Wauw!!! Dit is echt heel erg lekker. Hier dacht Beaudine precies hetzelfde over toen ze een beetje mocht proeven en bijna had ze de logeerpartij bij haar opa en oma afgezegd 😉

Wij zijn gek van sushi en als wij sushi gaan eten, dan doen wij dit vaak bij Mikaku in Hillegom. Naast sushi bestellen we daar ook altijd biefstukblokjes. De saus die daaroverheen zit is namelijk echt zo lekker. Je voelt het misschien al aankomen….dit is de saus!!! Het is me gewoon gelukt!! Verwacht dus binnenkort nog veel meer variaties, want wij hebben er een nieuwe verslaving bij. Behalve dat dit gerecht super lekker is, is het ook nog eens een ontzettend makkelijke maaltijd om op tafel te zetten.

recept Thaise biefstuk met roerbakgroenten en rijst

Thaise biefstuk met Thaise roerbakgroenten

3.42 van 24 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks biefstuk in blokjes gesneden of dunne reepjes
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 50 milliliter sojasaus
  • 50 milliliter water
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 3 centimeter gember geschild en geraspt
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gram Thaise roerbakgroenten
  • 4 eetlepels maïzena
  • scheut koud water
  • bosui optioneel
  • 300 gram rijst

Instructies

  • Begin met het koken van de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Meng de maïzena met een scheutje koud water en leg hierin de biefstuk. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit kort de knoflook met rode peper, ui en gember. Voeg de sojasaus, water en bruine suiker toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
  • Verhit in een andere wok of hapjespan een scheutje olie en bak kort de biefstuk (zonder het maïzena papje) rondom goudbruin aan. (echt heel kort....je wilt niet dat de biefstuk taai wordt) Haal de biefstuk uit de pan en bak in dezelfde pan voor een paar minuten de Thaise roerbakgroenten. Leg de biefstuk en de roerbakgroenten in de saus. Serveer de rijst met de biefstuk en bestrooi eventueel nog met extra gesneden bosui.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: ik maakte de Thaise biefstuk met rijst en roerbakgroenten maar je zou eventueel ook de bierstuk in de saus los kunnen serveren met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen.

Biefstuk in kruidige sojasaus

recept Thaise biefstuk met rijst en Thaise roerbakgroenten

Deze Thaise biefstuk met Thaise roerbakgroenten was echt een schot in de roos. Het klinkt super arrogant maar het was echt waanzinnig lekker! Over het gerecht deed ik nog extra fijngesneden bosui en rode peper. Ook lekker is om er komkommer in zuur bij te serveren. Probeer ook eens mijn kip ketjap met groenten en rijst.

recept Thaise biefstuk met rijst en Thaise roerbakgroenten

Wij kregen pasgeleden een pakket opgestuurd van Kroon op het Werk met veelal Aziatische producten. Dat is dus smullen geblazen en helemaal in ons straatje! Tevens een nieuwe verslaving van ons, is het krokante ietwat pittige zeewier wat je op de foto in de rode verpakking ziet. Het is lekker over diverse roerbak gerechten maar ook op een broodje met zalm en avocado of gewoon als snack. (dit is bij de supermarkt verkrijgbaar en nee ik krijg niet betaald om hierover te schrijven) Als ze dit lezen mogen ze wel flink wat pakken opsturen als bedankje 😉