kip in bier gestoofd

kip in bier gestoofd

Kip en bier hebben samen een heel goed huwelijk. Deze ietwat pittige kip in bier gestoofd was echt zo ontzettend lekker, dat het nog best lastig was om gedurende de dag niet iedere keer alvast een stukje kip uit de pan te pikken. Beaudine was op haar kamer aan het werk voor school en kwam naar beneden stormen om te zeggen “wat ruikt er hier zo lekker”. Een groter compliment kan je toch niet krijgen als je aan het koken bent. Voor het recept heb ik een Warsteiner Winter gebruikt. Dit is een redelijk donker bier maar met zoete tonen. Dit bier is ook erg lekker om gehaktballen in bierjus mee te maken. Uiteraard kan je ook een ander bier gebruiken die jij lekker vindt.

recept kip in bier gestoofd

kip in bier gestoofd

4.21 van 191 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram kipfilet of kippendijen
  • 100 gram roomboter
  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 mililiter heet water
  • 2 stuks vleesbouillonblokjes
  • 1 flesje donker bier ik gebruik Warsteiner Winter
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 flinke theelepels sambal badjak
  • snuf peper en zout
  • 1 flinke theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel maïzena optioneel
  • 250 gram kastanje champignons grof gesneden

Instructies

  • Meng de kipfilet stukken met een flinke snuf peper, zout en 2 flinke theelepels sambal badjak.
  • Verhit 100 gram roomboter in een braadpan en bak de kip in porties goudbruin. Haal de kip uit de pan en bak in het braadvet de uien met de knoflook voor 2-3 minuten. Voeg 2el basterdsuiker, 2 el bloem en 1 flinke tl grove mosterd toe en bak even kort mee. Leg de kip terug in de pan. Giet hierbij het flesje bier, 300 ml water en verkruimel de 2 bouillonblokjes erbij. Leg 3 laurierblaadjes en 4 kruidnagels in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten koken. Zet het vuur laag, leg de deksel bijna helemaal op de pan en laat de kip 3 uur stoven. Voeg na 2 uur stoven de champignons toe. Maak vlak voor serveren een maïzena papje en roer dit erdoorheen zodat de saus dikker wordt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

kip in bier gestoofd
Kip en bier gaan echt zo onwijs goed samen. Hoe langer je de kip laat stoven hoe malser hij wordt.
Kip gestoofd in bier met champignons. Lekker met zelfgemaakte friet en Zaanse mayonaise 🙂
Wat ook erg lekker is om met vers witbrood de pan na het eten schoon dippen….sttt…heb ik niet gezegd hoor!!

 

Onderstaande stoof recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/vegetarische-indiase-stoofschotel-aardappelen-en-sperziebonen/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/indisch-stoofvlees-pittig-en-zoet-tegelijkertijd/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kruidige-surinaamse-stoofpot/” target=”_blank”]