Hutspot 2.0 met gekarameliseerde uien en chorizo

Hutspot 2.0 met gekarameliseerde uien en chorizo

Afgelopen zondag gingen wij eten bij mijn schoonouders en natuurlijk gaat het dan ook over eten. Zij hadden ooit als tip  gekregen om de uien voor in de hutspot niet mee te koken maar te bakken. Ik kreeg meteen het idee om een hutspot 2.0 te maken met lekkere zoet/pittige gekarameliseerde uien. Ik ben maandag meteen aan de slag gegaan en het resultaat was echt super lekker. Wil je eens op een andere manier hutspot stamppot eten dan kan ik je mijn recept zeker aanraden 🙂 

Recept Hutspot met gekarameliseerde uien en chorizo

hutspot met gekarameliseerde ui

4.17 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1200 gram aardappelen iets kruimig
  • 1 zak (1kilo) kant en klare hutspot
  • 200 gram chorizo worst in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel roomboter
  • olie
  • 1 grote eetlepel honing
  • 1,5 theelepel sambal badjak
  • peper en zout
  • snufje nootmskaat
  • 100 gram belegen kaas in blokjes gesneden
  • scheutje melk

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd deze in kleinere blokjes. Doe bij de aardappelen alleen de wortelen uit de zak hutspot. (het is heus niet erg als er wat ui bij zit). Kook de aardappelen gaar.
  • Verhit een scheutje olie en 1 el roomboter in een hapjespan. Bak de uien op hoog vuur met een snuf peper en zout voor 1 minuut. Doe 1,5 tl sambal en 1 el honing erbij en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur nu laag en laat de uien 10-15 minuten karameliseren. Vergeet niet tussentijds te blijven omscheppen. Bak de chorizo blokjes in een koekenpan goudbruin en knapperig.
  • Giet de aardappelen en wortelen af. Stamp deze met een scheutje melk, snufje nootmuskaat en eventueel een klontje roomboter tot een puree. Schep de gekarameliseerde ui, de uitgebakken chorizo en de kaasblokjes erbij. Spatel dit voorzichtig om. Breng eventueel nog op smaak met extra peper en zout.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Deze hutspot 2.0 met gekarameliseerde uien en chorizo was echt een feestje om te eten.
Whahaha wat een giller! De eerste hap van Amaranthe begon veelbelovend. Helaas heeft ze daarna alleen de worst en de chorizo gegeten. Ze heeft in ieder geval wel geproefd…dat is al heel wat!

Deze recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/witlofstamppot-ovenschotel-italiaanse-kruiden-en-kaas/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/chinese-bami-pittige-satesaus/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kruidige-surinaamse-stoofpot/” target=”_blank”]