bananen cupcakes met Nutella

bananen cupcakes met Nutella

Eindelijk weer eens een zoet recept op Familie over de Kook. En wat voor één! Deze bananen cupcakes met Nutella zijn echt verslavend lekker. Nu klinkt het natuurlijk super gezond “bananen cupcakes”. Schijn bedriegt echter. Deze bananen cupcakes met Nutella zijn echt mega slecht voor je 😉 Ze zitten bomvol suiker, calorieën en je tandarts zal er ook niet heel erg blij van worden. Toch maak ik ze regelmatig klaar. Ze zijn namelijk behalve heel slecht ook heel erg lekker. Als wij echt willen uitpakken, dan serveer ik ze met een bolletje roomijs en nog een beetje extra Nutella. Een ideaal toetje dus.

Ook erg lekker om te maken met banaan is een bananenbrood. Ik heb op de blog al twee varianten staan. Eentje is een klassiek bananenbrood met kaneel en de andere is met chocolade en noten. Waarom het bananenbrood heet, is mij nog steeds alleen een raadsel. Het is gewoon een cake….punt!

recept bananen cupcakes met Nutella

recept bananen cupcakes met Nutella, roomijs en banaan

bananen cupcakes met Nutella

5 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 milliliter zonnebloemolie
  • 2 bananen rijpe bananen gebruiken
  • snuf zout
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • Nutella chocopasta of een ander merk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cupcake papiertjes in een cupcake bakblik. Prak de banaan fijn.
  • Meng de bloem met een 1/2 zakje bakpoeder en een snufje zout. Klop in een andere kom de eieren schuimig met de suiker. (dit duurt wel eventjes, het mengsel moet echt lobbig worden en het wordt dan ook witter van kleur) Voeg de olie al mixend toe en daarna de bloem. Spatel de geprakte banaan door het cupcake beslag.
  • Schep het beslag in de cupcake vormpjes. Leg in het midden van de cupcakes een beetje Nutella. Ik gebruik hiervoor altijd twee tweelepeltjes. Eentje om de chocopasta op te doen en eentje om de chocopasta eraf te halen. Bak de cupcakes in 15-20 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen alvorens je ze uit de vorm haalt.
  • TIP: leg een bolletje roomijs op de bananen cupcakes met een beetje extra chocopasta en een plakje banaan.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: zorg wel echt voor rijpe bananen. Hoe rijper hoe beter! Heb je dus bananen liggen die je misschien zelfs wel in de bruine bak zou willen gooien? Niet doen! Maak deze bananen cupcakes klaar. De Nutella is uiteraard optioneel. Wil je de cupcakes ietsjes gezonder eten, laat de chocopasta dan weg.

Zo is banaan wel heel erg lekker

Deze bananen cupcakes met Nutella maak ik regelmatig voor de kinderen….ahum…..voor mezelf 😉 klaar. De Nutella in de cupcakes is toch echt wel heel erg lekker maar hoeft natuurlijk niet toegevoegd te worden. Ze zijn ook ideaal om als dessert/toetje te eten.

bananen cupcakes met Nutella, roomijs en extra banaan

Whahahaha ja ga dit maar eens netjes eten 😉