Aardbeien cupcakes met Monchou topping

Aardbeien cupcakes met Monchou topping

Aardbeien cupcakes met Monchou topping. Deze frisse cupcakes gemaakt met Hollandse aardbeien zijn super simpel te maken en ontzettend lekker.

Eet de cupcakes gezellig bij een bak koffie/thee of verwen jezelf eens met deze cupcakes bij het ontbijt.

simpele cupcakes met aardbeien en Monchou topping

Aardbeien cupcakes

De Hollandse aardbeien zijn weer volop verkrijgbaar. Behalve dat aardbeien los uit het vuistje erg lekker zijn, zijn ze ook heerlijk om te verwerken in gerechten. Dit keer heb ik de aardbeien gebruikt voor in zomerse cupcakes.

Als je ons langer volgt dan weet je dat ik geen enorme bakster ben maar (cup)cakes en muffins vind ik altijd wel leuk om te maken.

Dit omdat het zo simpel en snel te maken is. Een kind kan de was doen! Binnen een half uurtje zijn deze cupcakes met aardbeien namelijk al klaar.

Eet jij ook graag weleens een cupcake? Probeer dan ook eens de volgende recepten: volkoren cupcakes met kiwi en appel, cupcakes met banaan en gesuikerde pinda’s of maak eens de chocolade cupcakes met dadels.

Verse aardbeien en aardbeienjam

Voor het beslag van de cupcakes gebruik ik zowel verse aardbeien als aardbeienjam. Hierdoor zijn de cupcakes zowel zoet als fris van smaak. Doordat ik aardbeienjam aan het beslag toevoeg gebruik ik minder suiker dan normaal gesproken in cupcake recepten gebruikt wordt.

Frisse Monchou topping

In eerste instantie wilde ik eens “fancy” doen en de cupcakes versieren met een botercrème. Op Pinterest zie je altijd de meest waanzinnige cupcake toppings en ik wilde ook eens uitpakken.

Nah! Ik weet weer precies waarom ik niet zo’n bakster ben. Alles mintuten lang kloppen en precies de juiste verhoudingen gebruiken is gewoon niet zo mijn ding! De botercrème belande daarom al snel in de prullenbak!

Ik had een recept gebruikt van Pinterest maar het glazuur sprong spontaan van onze tanden! Jakkes! Veel te zoet en qua structuur ook niet echt lekker.

Wij houden van iets frissere smaken dus gebruikte ik als topping mijn favoriete mix van Monchou met slagroom, citroensap, klein beetje suiker en als extra’tje geprakte aardbeien en aardbeienjam. Dit vonden wij veel lekkerder en het is ook nog eens veeeeeeeel sneller klaar.

Wil je niet helemaal ongezond doen? De cupcakes zijn ook al erg lekker zonder de topping 🙂

Recept aardbeien cupcakes met Monchou topping

cupcakes met aardbeien en Monchou

Aardbeien cupcakes met Monchou topping

Deze aardbeien cupcakes met Monchou topping zijn heerlijk fris en zoet van smaak. Een heerlijke traktatie voor bij de koffie/thee of als ontbijt.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Nederlands
Trefwoord: aardbeien, aardbeien cupcakes, cupcakes, Hollandse aardbeien, MonChou, monchou topping
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Totale tijd: 28 minuten
Porties: 10 cupcakes

Equipment

  • 1 cupcake bakvorm
  • 10 cupcake papiertjes

Ingrediënten

CUPCAKES

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram suiker
  • 1/2 theelepel vanille extract of vanille essence
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 7 stuks verse aardbeien in stukjes gesneden (niet te kleine aardbeien gebruiken)
  • 2 eetlepels aardbeienjam flinke eetlepels gebruiken

MONCHOU TOPPING

  • 100 gram MonChou (op kamertemperatuur)
  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 aardbeien geprakt
  • 1 eetlepel aardbeienjam

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cupcake papiertjes in de cupcake bakplaat. 
  • Klop de roomboter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de bloem, snufje zout, eieren en vanille extract toe en mix tot een egaal beslag. (mix eerst voorzichtig voordat je hele keuken onder het bloem zit)
  • Mix kort de aardbeienjam en stukjes aardbei door het beslag en schep het beslag in de cupcake papiertjes. (niet helemaal tot de bovenkant, anders kan je de cupcakes niet mooi versieren)
  • Bak de cupcakes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen. 

MAAK DE MONCHOU TOPPING:

  • Klop de slagroom stijf met de suiker. Klop in een andere kom de Monchou los. Klop dan kort de geprakte aardbeien, aardbeienjam en citroensap erdoorheen.
  • Spatel in delen de slagroom door het Monchou mengsel. Laat het mengsel 30 minuutjes in de koelkast opstijven.
  • Schep het mengsel in een spuitzak en spuit de frisse Monchou topping over de cupcakes wanneer deze zijn afgekoeld.
  • Eet smakelijk!
  • TIP: bestrooi de cupcakes eventueel met gekleurde eetbare sprinkels en extra verse aardbeien.
  • TIP: ik gebruik vaak gewoon een kleine diepvrieszak voor de topping. Schep het Monchou mengsel in de diepvrieszak, druk het mengsel naar 1 onderkant, knip een puntje af en spuiten maar! Het is misschien niet zo super mooi als wanneer je een echte spuitzak gebruikt maar hé….dit heb je altijd wel in huis.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Aardbeien cupcakes met Monchou topping

cupcakes met aardbeien en Monchou

Of je nu een bakexpert bent of kluns bent in de wereld van het bakken, deze cupcakes met aardbeien en Monchou topping kan echt iedereen maken. Dus geniet van een heerlijke zomerse traktatie!

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken